Language Switcher

Dobrodošli!

 

Riječka kroatistička škola promiče poznavanje hrvatskoga jezika, književnosti i kulture u međunarodnom okviru, razvija suvremene metode poučavanja hrvatskoga kao drugoga ili stranoga jezika, promiče mobilnost te organizira ispite za provjeru znanja hrvatskoga jezika kao drugoga ili stranoga. U naše se ciljeve ubraja i izrada standardiziranoga ispitnog materijala i priručnika za nastavu, organiziranje znanstvenih i stručnih skupova, pokretanje stručnih, predavačkih, prevoditeljskih i drugih projekata za promicanje hrvatskoga jezika, književnosti i kulture u inozemstvu. Škola ostvaruje suradnju s ostalim institucijama u zemlji i inozemstvu koje su povezane istim ciljevima, s lektorima hrvatskoga jezika na stranim sveučilištima i znanstvenim ustanovama i s domaćim i stranim znanstvenicima, a uspostavlja i veze s hrvatskim iseljenicima.

Riječka kroatistička škola ni na koji način ne sudjeluje u ishodovanju viza za strane državljane i nije ovlaštena za izdavanje Jamstvenoga lista.

Riječka kroatistička škola djeluje u okviru Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
 
Voditeljica Škole: doc. dr. sc. Željka Macan (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
 
Stručno vijeće Škole čine:
prof. dr. sc. Marija Turk
prof. dr. sc. Adriana Car-Mihec
prof. dr. sc. Irvin Lukežić
prof. dr. sc. Lada Badurina
izv. prof. dr. sc. Sanja Zubčić
doc. dr. sc. Željka Macan
Sandra Jukić, lektorica