Language Switcher

Dobrodošli!

 

Riječka kroatistička škola promiče poznavanje hrvatskoga jezika, književnosti i kulture u međunarodnom okviru, razvija suvremene metode poučavanja hrvatskoga kao drugoga ili stranoga jezika, promiče mobilnost te organizira ispite za provjeru znanja hrvatskoga jezika kao drugoga ili stranoga. U naše se ciljeve ubraja i izrada standardiziranoga ispitnog materijala i priručnika za nastavu, organiziranje znanstvenih i stručnih skupova, pokretanje stručnih, predavačkih, prevoditeljskih i drugih projekata za promicanje hrvatskoga jezika, književnosti i kulture u inozemstvu. Škola ostvaruje suradnju s ostalim institucijama u zemlji i inozemstvu koje su povezane istim ciljevima, s lektorima hrvatskoga jezika na stranim sveučilištima i znanstvenim ustanovama i s domaćim i stranim znanstvenicima, a uspostavlja i veze s hrvatskim iseljenicima.

Riječka kroatistička škola ni na koji način ne sudjeluje u ishodovanju viza za strane državljane i nije ovlaštena za izdavanje Jamstvenoga lista.

Riječka kroatistička škola djeluje u okviru Odsjeka za kroatistiku Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Rijeci.
 
Voditeljica Škole: dr. sc. Željka Macan, viša lektorica (Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.)
 
Stručno vijeće Škole čine:
prof. dr. sc. Marija Turk
prof. dr. sc. Adriana Car-Mihec
prof. dr. sc. Irvin Lukežić
prof. dr. sc. Lada Badurina
izv. prof. dr. sc. Sanja Zubčić
doc. dr. sc. Aleksandar Mijatović
Dr. phil. Nikolina Palašić
dr. sc. Željka Macan, viša lektorica